Verhuisd!

Inmiddels wonen we een maand in Frankrijk. En wat een weken zijn het geweest!

We begonnen goed, met onze beide dochters die een volle week ziek geweest zijn. En niet zomaar ziek, onze oudste, Annabel, had 40,5 graden koorts. Die kreeg ook een soort aanval, waardoor we 112 gebeld hebben. Gelukkig was het uiteindelijk niet ernstig, maar het was wel ontzettend schrikken. 

En dan woon je hier, en krijg je te maken met de Franse bureaucratie. Voor de inschrijving op school was het belangrijk dat we onder andere ons ‘livrette de famille’ zouden overhandigen. Ons trouwboekje met daarin aangegeven dat de kinderen onze kinderen zijn. Maar dat zat natuurlijk in één van de vele verhuisdozen. We hebben gezocht en gezocht en gezocht, maar het (in eerste instantie) niet kunnen vinden. Dus dan vraag je bij de Nederlandse gemeente een kopie op van ons geregistreerd partnerschap. Maar daarin stonden de namen van onze kinderen dan weer niet. Uiteindelijk moesten we de geboorteakten hebben, en na weer drie weken wachten was het geregeld. Dit is één van de vele voorbeelden en het gedoe waar we mee bezig geweest zijn.

Ondertussen ook naar Chateauxroux geweest om Franse mobiele nummers aan te vragen (moet je in de winkel doen, want kan niet online, ging wel supersnel en makkelijk!) en onze zorgverzekering af te sluiten (carte vitale). Naar Tours, naar de IKEA om verschillende kasten te kopen. En natuurlijk kennismaken met onze lieve buren Hubert et Annie, Brian en Emmeline van de camping, de Engelsen die 5 km verderop een gite verhuren. En Martine op 2,2 km, die vier 5-sterren vakantiehuizen heeft. 

Al met al raken we meer en meer gesetteld, en begint het er allemaal steeds meer op te lijken! Binnenkort aan de slag met de leukere dingen, zoals het inrichten van de kamers en het buiten allemaal netjes maken. 🙂

Kopje koffie, lekker buiten in het zonnetje, als break tijdens het kasten in elkaar zetten!
Ook de dames lekker een pauze buiten.
Ontzettend mooie wandeling in de omgeving gemaakt. We kwamen er achter dat ons huis aan een GR (Grande Randonnée = Lange Afstandswandeling)-route ligt.
Gezellig middagje thuis, met spelletjes en lekkere hapjes.

3 Comments

 1. Goed te lezen Els & Sjoerd! En leuk wat foto’s te zien.
  Hoop dat jullie inmiddels weer wat verder gevorderd zijn…
  Hoe gaat het met de kinderen op school, en hun frans?
  Pakken ze vast snel op….
  Alle succes en sterkte!
  Leonoor+++

  • Hi Leonoor, wat leuk, je berichtje! En klopt, we werken gestaag door, en elke dag zien we het hier mooier en mooier worden.
   Wat betreft de kinderen en school: Floortje vindt het heel leuk, en die heeft ook verschillende kinderen waar ze mee speelt en dat gaat gewoon lekker zeg maar. En Annabel heeft het wat minder naar haar zin. Die heeft weinig aansluiting met de kinderen in de groep en zij zag er echt tegenop om weer naar school te gaan na de vakantie. Maar het Frans leren gaat wel supergoed bij haar, dus misschien als dat straks beter gaat, dat het ook makkelijker met de andere kinderen gaat. Alle begin is moeilijk…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *