Kastelen

Château de Bridoré op 7 minuten (https://www.chateaudebridore.com/)

Het Château de Bridoré, een historisch monument, is een middeleeuws militair fort. Het heeft vier ‘caponnières’, een uniek verdedigingssysteem in Frankrijk en een 30 meter hoge ‘donjon’. De donjon, gebouwd in 1400, heeft een van de hoogste uitzichtpunten in Touraine (174 meter boven de zee), wat het motto verklaart van een van de vroegere eigenaren: “ In altis habito ” (“Ik woon in de hoogte”). 

Château de l’Isle Savary op 17 minuten (http://www.chateau-isle-savary.fr/en/ )

Waarschijnlijk het laatste kasteel gebouwd in Frankrijk (in 1460) met zijn grachten, ophaalbruggen, en torentjes. Een voorloper van de Renaissance kastelen, met haar prachtige oranjerie en in gothische bouwstijl. Dit historische gebouw ligt op de grens van de Loire-vallei en Berrie en is 15 jaar geleden geheel gerestaureerd. Zeker een bezoekje waard!

Château de Loches op 26 minuten (https://citeroyaleloches.fr/en)

Een van de mooiste kastelen in de nabije omtrek: het kasteel van Loches! Bijzonder van dit kasteel is dat het op meer dan 480 meter boven de rivier de Indre ligt, en daardoor boven Loches uittorent. Je kunt hier zowel zelfstandig als met gids een rondleiding doen, en in de kerker is een bezoek met multi-media-ondersteuning mogelijk, waardoor oude tijden herleven!