Stadjes

Montrésor (24 min rijden):
Montrésor… Letterlijk vertaald “mijn schat”; met zo’n naam kan het bijna niet anders dat er in dit dorp in Indre-et-Loire pareltjes te vinden zijn. Alleen zijn ligging al aan de Indrois, waar de oevers zich uitermate goed lenen voor een heerlijke wandeling. En dan het dorp zelf, waar de smalle straatjes en vakwerkhuizen een ongekende charme uitstralen. En als u bedenkt dat dit kasteel, gebouwd in de middeleeuwen, een schitterend renaissance bouwwerk is geworden? Of de gotische Saint-Jean-Baptiste kapittelkerk, die meerdere zeldzame schilderijen uit de 16e eeuw in verbergt? Midden in het dorp was de Kaardershal (halle des Cardeux) met zijn mansardedak een centrum waar textiel bewerkt werd. Al deze bouwwerken, en de authentieke uitstraling van de stad heeft er voor gezorgd dat Montrésor tot de Mooiste Dorpen van Frankrijk hoort.
In de zomer, als de nacht gevallen is, heeft het dorp een licht & geluidsroute, “nuits solaires”, voor een andere kijk op Montrésor.
https://www.zininfrankrijk.nl/montresor/

Loches (21 min rijden):
Loches is de wat grotere stad die het dichtst bij L’Atout de France ligt. Het heeft een gezellig centrum, met eeuwenoude geschiedenis, geplaveide straatjes en historische panden.
Highlights van Loches zijn:
– Het 11e eeuwse kasteel
– De Saint-Ours kapittelkerk, in romaanse stijl
– Porte des Cordeliers
– Het park langs de Indre, met panoramisch uitzicht op de stad en kapittelkerk
– Museumhuis Lansyer, met twee schilderijen van Caravaggio

Iedere woensdag en zaterdag wordt er in Loches één van de grootste markten in Touraine gehouden. Ga hier ook zeker even langs, al is het alleen maar om de vele kleurrijke kramen te zien. Voor meer info over Loches: https://zonnigzuidfrankrijk.nl/centre/steden-en-dorpen-in-centre/loches/

Tours (62 min rijden)

Tours is de hoofdstad van de Touraine, ligt aan de rivier de Loire en staat bekend als “Tuin van Frankrijk”. Het middeleeuwse stadje is rijk aan cultuur, geschiedenis en kunst. Het centrum kan te voet, met het boemeltreintje of op de fiets verkend worden.

Bezienswaardigheden die je niet wilt missen in Tours zijn:

  • De Rue Colbert. Deze mooie hoofdstraat staat vol met winkels en restaurants en je kunt er genieten van middeleeuwse architectuur.
  • Ook het plein Place Plumereau is een echte aanrader. Dit plein wordt omringd door pittoreske houten huisjes en je kunt er allerlei terrasjes vinden.
  • Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden van Tours is de kathedraal Saint-Gatien. Deze indrukwekkende kerk domineert het centrum en is gebouwd in een gotische stijl.
  • Verder zijn er nog verschillende musea, abdijkerk Saint Julien en een historisch klooster.

https://www.zininfrankrijk.nl/de-10-mooiste-bezienswaardigheden-in-tours/