Andere activiteiten

Wijn:

L’Atout de France ligt aan de onderkant van het Loire-gebied, waar meer dan 55.000 hectares aan wijnvelden, en zo’n 800 km aan wijnroutes te vinden zijn. Het is een prachtig gebied met een grote diversiteit aan grondsoorten en klimaten, waardoor de wijnen uit de Loirevallei ook zeer divers zijn. Vanuit L’Atout de France is het mogelijk om een dagtochtje te maken waarbij u verschillende wijnboeren bezoekt en een deel van het wijngebied verkent.

U komt bij de door ons uitgestippelde route onder andere langs St-Agnan-sur-Cher (met uitkijkpunt en verschillende caves), het wijnhuis van Cheverny, waarbij u door het mooie wijngebied van Touraine Oisly rijdt. En op de route terug naar L’Atout de France passeert u het maison de vins, kasteel en uitkijkpunt van Amboise.

Vissen

Onze buurman is in het bezit van een mooie visvijver, waar karper, snoek, voorn en brasem in zit. Hier kunt u tegen een kleine vergoeding vissen. N.B. De vis dient teruggegooid te worden!

Marktjes en braderiën:

Vooral in de zomermaanden worden overal in de regio braderieën, rommelmarkten, dorpsfeesten en ‘vide greniers’ gehouden. Heel gezellig en heel Frans. Hier vindt u waar welke markt is: https://brocabrac.fr/37/

Le Train Touristique du Bas-Berry:

Op 27 minuten rijden ligt Écueillé, vanwaaruit twee ritjes met een authentieke stoomlocomotief uit het begin van de vorige eeuw, gemaakt kunnen worden. De stationnetjes op de route en een deel van de spoorlijn zijn beschermde historische monumenten, vanwege hun belangrijke bijdrage aan de geschiedenis.

Indien u de route naar Valençay pakt, moet u ook zeker een ritje met de vélorail maken! Voor meer info: https://mdhconcept.net/tdbb/

Futuroscope

Op 1 uur en 10 minuten rijden, vlakbij Poitiers, ligt het themapark Futuroscope, met haar ludieke en sensorische attracties en als thema wetenschap en technologie heeft. Het park is bekend, én erkend, want het heeft de prijs voor de beste attractie ter wereld gekregen voor twee activiteiten: de “Raving Rabbids” Tijdmachine, en Arthur, het 4D avontuur. Het park heeft zo’n veertig attracties, die veelal iets van doen hebben met de ruimte en sterren. Voor meer info: www.futoroscope.com

ZooParc de Beauval

Op 35 minuten rijden ligt ZooParc de Beauval  ZooParc de Beauval is een dierentuin in Saint-Aignan, Loir-et-Cher. Het park heeft meer dan 3.000 dieren op 35 hectare, waarmee het een van de grootste dierencollecties van Frankrijk en Europa heeft. 

De dierentuin behoort bij de 5 mooiste dierentuinen ter wereld. Voor meer informatie: https://www.zoobeauval.com/